Mat

loggan

På Snäckan är vi stolta över att ha en egen kock som lagar måltiderna till oss (frukost, lunch och mellanmål) så att barnen och pedagogerna är mätta och glada.

Vi på Snäckan är måna om att all mat vi serverar ska vara god, näringsrik och i största mån närodlad och ekologisk, samt följa de riktlinjer som livsmedelsverket satt upp. Vi är sparsamma med socker och följer en sockerpolicy. Frukt serveras två gånger om dagen. Vi äter gärna mellanmål utomhus när vädret tillåter.

På Snäckan värderar vi måltiderna och som exempel äter vi lunch i lugn och ro mellan kl:11.30-12.30. Detta ger oss möjlighet att träna att äta med kniv och gaffel, vett&etikett och samtala med varandra. Språket, matematik och det sociala samspelet är fokusområden under måltiderna. Varje barn får utrymme att tala och lyssna på varandra.

Måltiderna på Snäckan ska vara lustfyllda, sociala och lärande. Då barnen och pedagoger sitter vid sina bord och äter skapas ett forum för samtal, samarbete och gruppkänsla. Vi arbetar efter att barnen får en positiv upplevelse av måltiden.