Miljö

Snäckans verksamhet bedrivs i ett hyreshus i Limhamn med tillgång till en stor inhägnad trädgård. Både den yttre och inre miljön är väl anpassad för barnens verksamhet.

Snäckans utegård

Förskolan har en mysig utegård som inbjuder till lek. Vi är ute i alla väder.

september 092

Snäckans hall

När vi kommer in i hallen klär barnen av sig efter egen förmåga och sätter på sig sina inneskor. Barnen tränas dagligen att själva klara av på- och avklädning.

IMG_1326

 

Snäckans kök

I köket lagar Frederik Snäckans goda och till största del ekologiska och närodlade mat. Efter varje måltid får barnen gå in till köket med sin tallrik och tacka för maten.

 

Snäckans arbetsrum

I Snäckans arbetsrum finner vi vårt Montessorimaterial där barnen arbetar med materialet.

IMG_0674 IMG_1865IMG_1844

Snäckans lek/samlingsrum

I lekrummet inbjuds barnen att leka och använda sin kreativitet och fantasi. Här finns allt från Lego, byggmaterial, dockor, djur, leksaksmat, instrument till pussel och böcker. Varje dag har vi även samling i detta rum och barnen har sina egna platser med namn på. Efter maten tar vi fram madrasser och har vila. Rummet används även när vi har gymnastik för de små och när vi har disco.

P1050757IMG_1710

Snäckans lekcafé

I vårt lilla mysiga lekcafé kan barnen laga mat, leka affär, leka rollekar eller bara mysa.

IMG_1922

 

Snäckans skapande rum

Skapande rummet är anpassat för att stimulera skaparglädjen hos barnen. Här finns material för att skapa, rita, skriva, klippa, klistra, lägga pussel, bygga, konstruera, experimentera och spela  spel. Musik erbjuds också i rummet.

 IMG_1388P1050614